/ ЮЗДП
Товарен микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от Държавно ловно стопанство „Дикчан”, е задържан вчера в 21.50 часа близо до сатовчанското село
Вълкосел. Нарушението е разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие. .

5393 проверки са извършили служителите на РДГ-Кюстендил, съставени са 162 акта

При съвместната проверка снощи служители от ДЛС „Дикчан” и Гранична полиция в Гоце Делчев задържат превозното средство. Водач на буса е Мехмед Джамалов Бошнаков от с. Плетена - ловен надзирател в стопанството, който транспортира незаконно 4 кубически метра иглолистни дърва за огрев.

Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер. Проверяващите съставят протокол за нарушението, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина. От страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП са изискани писмени обяснения от нарушителя.

За извършените нарушения по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение на ловния надзирател ще бъдат наложени най-строги наказания съгласно Кодекса на труда.