Глобяват 10 партии за непремахнати плакати
Глобяват 10 партии за непремахнати плакати / Дарик - Благоевград, архив

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов санкционира 10 партии и коалиции за непремахнати агитационни материали.

Партиите и коалиците, които не са спазили законоустановения срок за почистване на плакатите за избор на общински съветници, кметове, както и за национален референдум, който изтече ва 1 ноември, са „Коалиция за Благоевград“, ГЕРБ, БСП, Реформаторски блок, „Глас народен“, „Зелена партия“ Коалиция „ЕКИП“, коалиция „Заедно за Благоевград“, „Социалистическа партия „Български път“ и „Движение 21“.

Те ще трябва да заплатят глоба от 1000 лева.

Ще бъдат санкционирани партии и коалиции за разлепени предизборни материали извън шесте регламентирани за това места - афишниците пред Драматичен театър "Никола Вапцаров" и пред Зала "22 септември", на парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, върху подпорната стена на ул."Шар планина" до сградата на ОДБХ, подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“ на ул."Григор Пърличев" зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. "Струмско" и подпорните колони на мостовете.

Назначена е комисия, която да опише и документира всяко едно нарушение и точното му местоположение в рамките на общината.

След като станат ясни резултатите от проверката всяка от партиите и коалициите ще бъде санкционира в най-кратки срокове.