Глобиха кметове и строителни предприемачи
Глобиха кметове и строителни предприемачи / Дарик - Благоевград, архив

Регионалната инспекция по оклоната среда и водите в Благоевград наложи финансова санкция спрямо кмета на Гърмен Минка Капитанова.

Тя е глобена 3 000 лева за неоказан контрол, довел до незаконни сметища на територията на общината, информираха от РИОСВ.

Градоначалникът на Петрич Вельо Илиев също е наказан с 3000 лева. Той е глобен за това, че не е предотвратил нерегламентираното изхвърляне на отпадъци и създаването на незаконно сметище в южния град.

На община Гоце Делчев за неизпълнение на условия от комплексно разрешително е наложена имуществена санкция в размер на 10 000 лева по Закона за опазване на околната среда.

Благоевградският бизнесмен Петър Байкушев и съдружникът му Чорбаджийски трябва да платят 500 лева.

Производител на вино в санданското село Левуново е с имущественана санкция в размер на 1500 лева за изхвърляне на отпадъчни води.

Строителната фирма „Агромах" е с глоба от 5000 лева за неизпълнение на условие от решение по ОВОС.

За месец инспекторите от РИОСВ-Благоевград са извършили 103  проверки на 83 обекта и 29  извънредни проверки  за изпълнение на предписания, по жалби и сигнали, по заповед на Министъра на околната среда и водите, по искане на МВР, във връзка със снемане от отчетност на отпадъци.