ГЕРБ е за касиране на вота в Гърмен
ГЕРБ е за касиране на вота в Гърмен / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Областното ръководство на ГЕРБ в Благоевградско е с категорично намерение да депозира жалба за касиране на вота за кмет в Гърмен.

"Започваме консултации с юристи за атакуване на изборите пред Административен съд, ще направим жалби и до други институции", заяви областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева.

"Гърмен е отражение на всичко, което се случва в държавата. Но хората, които не се свенят да си покажат мнението си, стават все повече. Поздравявам всички смели хора от общината. ГЕРБ излезе победител в една неравносотйна битка. 5199 гласа спечели ДПС с помощта на БСП, ДПС, ВМРО и Атака, каквато е конфигурацията и в местния парламент, а ГЕРБ спечели 2245 гласа", посочи Савеклиева.

ГЕРБ е за касиране на вота в Гърмен
netinfo

Решението за избор на кмета Минка Капитанова от ДПС, която в неделя победи  кандидата на ГЕРБ Верхад Ислямов, все още не е издадено от Общинската избирателна комисия, очаква се това да стане в тридневен срок.

"Основният мотив за оспорване на кметския вот в Гърмен ще са прозрачните бюлетини, с които избирателите гласуваха. Община Гърмен отново избра Ахмед Башев за кмет. Едва ли някой в общината се съмнява, че истинският управник ще бъде Башев, а не Минка Капитанова", коментира Верхад Ислямов.

ГЕРБ е за касиране на вота в Гърмен
netinfo


"Бившият кмет и настоящ депутат от ДПС Ахмед Башев впрегна целия си ресурс, за да изведе Капитанова напред. Използван бе страхът на хората, които бяха заплашвани по време на предизборната кампания. Изборният ден премина по предварителен сценарий. От ДПС насаждаха етнически и религиозен конфликт в този смесен район. Благодаря на всички, които гласуваха за мен и се освободиха от страха, в името на промяната. На следващите избори тези избиратели ще са много повече и ще победим", заяви кандидатът за кмет Верхад Ислямов.