Георги Скрижовски е новият архитект на Община Гоце Делчев
Георги Скрижовски е новият архитект на Община Гоце Делчев / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Георги Скрижовски е новият архитект на Община Гоце Делчев. Комисията по провеждане на избора е класирала единодушно на първо място архитект Георги Скрижовски, който се яви на конкурс с още трима кандидати за поста - Калин Генов, Иван Кошеров и Малин Малинов. До интервю бяха допуснати  бившият  заместник-кмет по строителството в Община Благоевград, който е роден в Гоце Делчев,  и Малин Малинов.

Арх. Скрижовски отлично  защити писмената си разработка на тема "Визия за запазването на добрите традиции на община Гоце Делчев в архитектурно-художественото изграждане и благоустрояване на населените й места. Подобряване на инфраструктурата и комуникациите. Подпомагане на инвеститорите и участието на Община Гоце Делчев в проекти, финансирани от европейските фондове. По-добро, по-бързо и по-ефективно обслужване на граждани и юридически лица".

Новият главн архитект на Общината ще се труди 8 часа дневно,  40 часа седмично при 5-дневна работна седмица и ще получава  месечна заплата в размер на 532 лева.

Арх. Скрижовски ще ръководи, координира и контролира дейностите по устройственото планиране, проектирането и строителство на територията на община Гоце Делчев.