/ Община Банско
Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско ще се радва на нов физкултурен салон.

МС раздаде предколедно над 10 млн. лв. на общини в Пиринско

Ремонтът е осъществен с осигурени от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката средства и включва подмяна на спортната настилка, боядисване на стените и доставка на конвектори за отопление.

Георги Икономов преряза лентата на реновирания салон в ПГЕЕ Банско
Снимка: Община Банско

Официалното откриване, на което специални гости бяха кметът на Община Банско, началникът на Регионалното управление на образованието - Благоевград, Ивайло Златанов, директори и учители, започна с освещаване и благослов от отец Георги Касапинов.

Георги Икономов преряза лентата на реновирания салон в ПГЕЕ Банско
Снимка: Община Банско

Развълнувана от резултата на успешния проект, директор Tодорова разказа историята на салона от "катакомбите", до превръщането му в модерно спортно съоръжение и благодари на Икономов за изключителното му съдействие то да стане факт.

Градоначалникът честити на учениците и техния преподавател по физическо възпитание - Георги Бистрин, новата зала и сподели, че по важност поставя спорта наравно с учението.

Община Банско ще стопанисва футболния стадион "Свети Петър" за 5 години

Не пропусна да изброи ценните за страната ни спортисти, Катрин Гемкова, Благой Тодев, Благовест Стоянов, Георги Ергин, Костадин Каферинов и още много други възпитаници на тази гимназия и изтъкна, че нищо не е по-важно от личния пример, който вдъхновява.

С ведро чувство за хумор, Икономов подари на учениците пълен пакет с огромни бонбонени топки, и се пошегува, че само те са здравословни за употреба в залата. За финал, Сашка Тодорова, Георги Икономов и Ивайло Златанов срязаха заедно лентата, а залата се заглуши от радостни аплодисменти. Съвсем естествено присъстващите извиха хоро, за да пробват новата настилката на красивия, светъл и просторен салон.