Галчев поиска оставката на спортно-техническото ръководство на ПФК Пирин
Галчев поиска оставката на спортно-техническото ръководство на ПФК Пирин / netinfo
Мажоритарният собственик на ПФК “Пирин Благоевград” АД Николай Галчев поиска оставката на цялото спортно-техническо и мениджърско ръководство на клуба. Причината е загубата на орлетата от новака в групата Локомотив - Мездра с 4:0.

На свикания във вторник от 11.00 ч. на стадион “Христо Ботев” Управителен и Надзорен съвет, основната тема ще бъде именно евентуалните ротации в ръководството на клуба.

Междувременно ръководството на клуба ще свика извънредна пресконференция отново във вторник от 12.00 ч., когато ще бъдат обявени всички взети решения.

По-рано днес ПФК “Пирин Благоевград” разпространи декларация до медиите, с която се извинява за претърпяната в събота загуба срещу отбора на Локомотив в Мездра.

"Скъпи привърженици на футбола в Благоевград и съмишленици на идеята Пирин. Спортно-техническото ръководство, футболистите и треньорите ви поднасят най-искрените си извинения за претърпяната загуба в последния кръг от футболното първенство на А ПФГ. Клубът ви се извинява за нанесената обида и обещава още в следващата среща да покаже подобаващите дух и качество, които съмишлениците ни заслужават", пише в декларацията.

"Всички ние поемаме отговорността и обещанието, когато следващия път футболистите излязат със зеления екип и орела на гърдите, да видите несломимостта и непримиренчеството което вие, верните наши привърженици, заслужавате", пише още в документа.