Футболист влезе в ареста със 7 шева
Футболист влезе в ареста със 7 шева / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Футболист влезе в ареста със 7 шева
38643
Футболист влезе в ареста със 7 шева
  • Футболист влезе в ареста със 7 шева

Бившият юноша от ПФК "Пирин" Любомир Васев влезе за две денонощия в ареста на благоевградската полиция със седем шева на дясната вежда. Васев, който сега е футболист в гръцки отбор, бе признат за виновен по Указа за борба с дребното хулиганство за отправени към две млади жени засягащи честта им изрази.

На разсъмване на 15 февруари Любомир Васев, придружаван от полицейския служител от СОД-София Ян Николов, влязъл в уличен сблъсък пред нощно заведение с благоевградчаните Владимир Димитров и Илиян Кочевски. Двамата млади мъже се нахвърлили с юмруци върху Васев, тъй като минути преди това нарекъл съпругите им проститутки и се заканил, че тази нощ ще бъдат негови, се сочи в акта по УБДХ.

В съдебната зала полицаят Николов и футболистът Васев посочиха като побойници Владимир и Илиян, чиито жени Десислава и Силвия, се почувствали омерзени от непристойните им изрази. Веднага след пристигането на полицейски автопатрул футболистът бил закаран в Спешен център с разкъсана вежда и комоцио.

Благоевградският съдия Калина Иванова наказа Илиян Кочевски и Владимир Димитров с глоба в размер на 100 лева за всеки от тях. Кочевски е брат на служител в благоевградската полицейска дирекция.

Интервю с осъдения на две денонощия лишаване от свобода футболист Любомир Васев чуйте в прикачения звуков файл