/ Община Благоевград
Нормално започна изборният ден в община Благоевград, всички секции са отворили навреме, каза председателят на Общинската избирателна комисия – Благоевград Мартин Бусаров. 

Само един член на секционна избирателна комисия не се е явил навреме в самото начало на изборния ден в Благоевград, каза Бусаров. Уведомиха ни колегите и около 15 минути след началото на изборния ден въпросният член на СИК се е явил в секцията, допълни Бусаров. 

Подвижната секция тръгна по маршрута, който предварително е зададен по избирателни списъци и се охранява от полицейски автомобил, посочи Бусаров.

Всички секции работят нормално, към този момент няма сигнали за жалби или проблеми, каза още председателят на ОИК - Благоевград и обобщи, че към момента изборния процес протича нормално и обстановката е спокойна.

Благоевград избира: 12 кандидати се борят за кметския стол

Жителите на Благоевград избират между 12 кандидати за кмет и 24 кандидатски листи за общински съветници, регистрирани за участие в днешните местни избори.

Право на глас имат малко над 64 700 избиратели, информираха от Областна администрация – Благоевград. 

Правото си на глас жителите на Благоевград могат да упражнят в общо 148 секции на територията на областния град. Една е подвижната секция, съобщиха от областната управа. 

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност  и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

Служителите на ОДМВР-Благоевград са поели охраната на 552 секции на територията на областта. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, както и на денонощните телефонни линии в ОДМВР-Благоевград: тел. 073/ 867 323, 073/ 867 566, 073/ 867 434 и мейл odc.blagoevgrad@mvr.bg.

Създадена е организация и звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Благоевград ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения  за изгубени/откраднати/повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.
Десислава Велкова/БТА