Емил Костадинов с питане до Камбитов относно ВиК мрежата в село Логодаж
Емил Костадинов с питане до Камбитов относно ВиК мрежата в село Логодаж / Емил Костадинов © Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Общинският съветник от БСП инж. Емил Костадинов депозира питане до кмета на Община Благоевград относно водопровода и канализация на село Логодаж в сервитута на международния път за ГКПП Станке Лисичково.


В документа се казва: "При приемането на Бюджета на община Благоевград за 2012г. предложих увеличаване на приходната част с цел осигуряване на необходими средства към Дейност 606 „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа” със 600 000лв. Същите средства са необходими за изграждане на водопровод и канализация на село Логодаж в сервитута на международния път за ГКПП Станке Лисичково. Вие поехте ангажимента пред общинските съветници и медиите да решите проблема с извънбюджетни за общината средства. Процедурите по търга за изпълнител на пътната част са приключили и всеки момент ще започне изпълнението. При условие, че не се реши сега въпросът с „ВиК” мрежата при  село Логодаж, в следващите години общината няма да има право да изпълнява този важен и необходим проект.

В питането си червеничт съветник Емил Костадинов, подчертава, че има изготвени и одобрени проекти за въпросната ВиК мрежа, която в момента е в амортизирано състояние.