Едва 10 души  посетиха приемната на Корнелия Нинова
Едва 10 души посетиха приемната на Корнелия Нинова / netinfo

Около 10 души посетиха първата приемна на народния представител от Коалиция за България Корнелия Нинова, проведена в Благоевград тази сутрин. По думите й тревогите на жителите на областния град са били основно в намирането на работни места и тенденцията към предстоящи съкращения в резултат на икономическата криза. 

Сред поставените от гражданите въпроси пиринският депутат открои административното обслужване в общината и областната управа. Основните проблеми в тази сфера са забавянето на процедури и противоречиви отговори, касаещи конкретни имотни въпроси, търговска дейност на еднолични търговци.

Благоевградчани са били разтревожени и от забавянето на съдебните процедури. "Тъй като съдебната власт е независима, единственото, което би могло да се направи в тази посока, е да се подаде сигнал до Инспектората към ВСС, който да провери дали се спазват законовите процедури по отношение на конкртените дела, за които хората споделиха по време на приемната", изтъкна Корнелия Нинова.

Народният представител от Коалиция за България пое ангажимент да проведе среща с кмета на Благоевград Костадин Паскалев и областния управител Валери Смиленов като обсъди с тях всеки един от поставените казуси, след което на гражданите ще им бъде върнат конкретен отговор в писмен вид.

Чуй още какво каза народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова в прикачения звуков файл.