Е. Костадинов: Назначаването на областен управител от ДПС е основна политическа грешка
Е. Костадинов: Назначаването на областен управител от ДПС е основна политическа грешка / netinfo
Е. Костадинов: Назначаването на областен управител от ДПС е основна политическа грешка
73163
Е. Костадинов: Назначаването на областен управител от ДПС е основна политическа грешка
  • Е. Костадинов: Назначаването на областен управител от ДПС е основна политическа грешка

Назначаването на областен управител от ДПС е сред основните неща, повлияли за лошите изборни резултати на местно ниво. Това мнение изрази пиринският депутат Емил Костадинов по време на редовната си пресконференция в Благоевград.

"Назначаването на областен управител от средите на Движение за права и свободи е основна политическа грешка от страна на ръководството на БСП. Задължително излизам от персоналното интерпретиране на въпроса. Нека да не става дума за конкретната фигура и конкретния човек", каза Костадинов. Той поясни, че заедно с областния председател на партията Юлиян Гошев, са депозирали позицията си официално в Столетницата. Костадинов коментира, че предсрочни избори за парламент трябва да бъдат насрочени възможно най-скоро, но изрази съмнение, че това ще стане в рамките на летния сезон. Той прогнозира, че е възможно вотът да се проведе във втората половина на септември или началото на октомври.

"В икономически план България изглежда великолепно. Няма нито един периметър, който да е по-нисък от наследените. Бизнесът е успокоен, държавата възстанови задълженията си към него, но политическата нестабилност дава други сигнали", каза Костадинов. Народният представител заяви, че необходимостта от предсрочни избори не трябва да бъде надценявана. "Произвеждането на такива избори не е характерно само за България. То е характерно и за страни, които имат стабилна политическа традиция, да не говорим за държави от нашия калибър.", коментира червеният депутат.

Тази вечер предстои да бъде проведено и Областно събрание на БСП в Благоевград. Двата основни акцента по време на срещата ще бъдат - анализ на изборните резултати, както и бъдещи мерки за мобилизиране на общинските структури на Столетницата в Пиринско. Председателят на ОС Юлиян Гошев, заяви, че ще поиска оценка и вот на доверие от структурите на събранието тази вечер.

Акцент на пресконференцията бяха и промените в Закона за кадастъра и имотния регистър, които бяха публикувани в „Държавен вестник" в края на миналата седмица. "Едно от важните неща, засягащи промените в ЗКИР, е че е изяснена отговорността на всички страни-участници в процеса на изготвяне на кадастралните карти", коментира Костадинов. Народният избраник поясни, че с направените реформи, практически се дава старт на въвеждането на Имотния регистър. Освен това нараства сигурността в правата на собственост и се разширява обхвата на кадастралните данни.

Сред  останалите ползи, от направените промени, са ускоряване на процеса на изготвяне на кадастрални карти и възможност за увеличен достъп до данни на заинтересовани лица.

В звуковия файл: Емил Костадинов