Национален спортен лагер за ученици в Гоце Делчев
Национален спортен лагер за ученици в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова
В спортната зала Неврокоп Арена в Гоце Делчев се проведе третият Национален спортен лагер за ученици с интерес към баскетбола. Инициативата е на бившия американски баскетболист, играч в NBА Джими Хънт.  Баскетболната звезда, заедно с екипа си от двама американци и един англичанин представляват треньорска школа от експерти по баскетбол, които провеждат и летни лагери за ученици, в различни градове на България.

Национален спортен лагер за ученици
Снимка: Маргарита Петкова


Тази година 50 деца от цяла България се записаха да участват в лятната спортна академия на Джими Хънт и екипа му. Със спонсорството на местни бизнесмени и шест деца от Гоце Делчев се включиха в спортния лагер. Децата усвоиха много умения и тайни на баскетбола с помощта на спортните експерти. Те бяха разпределени в отбори от по трима, като проведоха турнир помежду си. Вчера бяха обявени резултатите  с купи, медали и грамоти. На всички участници в спортния лагер бяха връчени специалните сертификати от школата на Джими Хънт.

Национален спортен лагер за ученици
Снимка: Маргарита Петкова


Джими Хънт от три години живее в България. Организираната от него треньорска школа подготвя деца и младежи със сериозни намерения към баскетбола. По покана на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, американецът и секретарят на Националната федерация по баскетбол, Сандра Велчева – Хънт, посетиха миналата година спортната зала Неврокоп Арена където проведоха тренировка с два местни отбора.

„По-добри условия за летен спортен лагер от тези в Гоце Делчев, в България няма“, каза Джими Хънт, на закриването на летния спортен лагер в спортната зала Неврокоп Арена.