Два дни опера в Банско
Два дни опера в Банско / http://podtepeto.com/

На 27-и и 28-и август Банско ще бъде домакин на Оперен фестивал. Музикалното събитие се провежда за първа година като амбицията на организаторите е да се  превърне в ежегоден и да събира многобройни любители на операта под откритото лятно небе в подножието на Пирин.

Инициативата е на Туристическа асоциация - Банско и  Кметска администрация.

В първата вечер гостите и жителите на Банско ще се насладят на „Тоска“ (Пучини) под диригентството на Лучано Ди Мартино. Марио Каварадоси ще бъде пресъздаден от самия Калуди Калудов, световноизвестният баритон Нико Исаков ще се превъплати в Барон Скарпия, а в ролята на Флория Тоска ще видим полската певица Анна Дитри.
На 28 август е галаконцертът, в който известни солисти и млади таланти ще изпълнят арии и дуети от известни опери под диригенството на талантливия Деян Павлов. Програмата включва Чайковски – Дама Пика, Пучини – Турандот, Росини – Севилският бръснар, Травиата – Верди и др.

Входът за фестивала е свободен за всички гости и жители на Банско, а мястото на провеждане е централния площад "Никола Вапцаров", началният час на двете представления е 20:30.