Детеубиецът Панюков обжалва присъда за финасово престъпление
Детеубиецът Панюков обжалва присъда за финасово престъпление / Снимка: Дарик - Благоевград

Манчо Панюков - бащата, който закла двете си деца в Осиково и подпали къщата на тъста си, обжалва пред магистратите в Благоевград присъда, постановена неотдавна в Районния съд в Гоце Делчев. 

Изненадващо по делото днес не се яви служебният адвокат на Панюков и делото бе отложено. Пред съда защитничката на Панюков от Гоце Делчев, е заявила, че не желае повече да го представлява.

Съдът в Гоце Делчев наказа през месец март Манчо Панюков с лишаване от свобода за 8 месеца. Той бе признат за виновен в неправомерно длъжностно присвояване на сумата от 829,10 лв. Парите, детеубиецът от Осиково присвоил, докато работил в гоцеделчевската фирма фирма “Суити 2001 – Цветанка Тилева”. Парите са били присвоени на два пъти през 2008 година.

Магистратите в Благоевград постановиха адвокатската колегия да подсигури евентуален нов защитник на Панюков, в случай, че той не реши сам да наеме адвокат.

Обвнителен акт срещу Манчо Панюков, по разследването за убийството на синовете му Иво и Еди и за настъпилата месец по-късно смърт на съпругата му - Биляна, получила 85 процента изгаряне по време на подпален от него пожар в дома на баща й, все още не е внесен от прокуратурата в съда.

Преди две седмици Манчо Панюков поиска да се признае за виновен и делото да се гледа по бързото съдопризводство, но прокуратурата отхвърли молбата му, тъй като за такова тежко престъпление, както неговото, законодателят не позволява съкратено следствие.