Ден на траур в Симитли за жестоко убития на „Струма” Николай Чивиев
Ден на траур в Симитли за жестоко убития на „Струма” Николай Чивиев / netinfo

Ден на траур е обявен днес в община Симитли в памет на Николай Чивиев, който беше жестоко убит в петък по обяд на строящата се отсечка на автомагистрала "Струма".

47-годишният Николай Чивиев е родом от симитлийското село Черниче, баща е на три деца. Чивиев е служил във Френския легион.

Установиха убиеца на работника от магистрала "Струма"

Извършителят на жестокото престъпление все още се издирва. Известно е, че това е Емил Чачев-Ембака от санданското село Лешница. Мъжът е с богато криминално минало.

Убиха с камък работник на магистрала „Струма" заради забележка

47-годишният шеф на охраната на строителна фирма „Агромах", изграждаща АМ "Струма" край Сандански, беше пребит до смърт на 26 юни около 13.40 часа.

Една от основните версии е, че причината за нанесения побой е направена забележка от страна на убития към Чачев, че участъкът е затворен за движение на коли. Извършителят е нападнал жертвата си с нож и камъни.

Разпространява се и версията, че смъртта на Николай може и да е нещастен случай, при боя да е паднал и да е наранил главата си. Свидетелите, обаче опровергават тази версия и твърдят, че 47-годишният служител е нацелен с камък умишлено.