Деца правят сладки, картички и снежни човеци в Детски коледен панаир
Деца правят сладки, картички и снежни човеци в Детски коледен панаир / Община Благоевград - пресцентър

Продължава Детския коледен панаир в Благоевград. Втори ден малчугани творят коледни изненади в Детски коледен панаир, който се провежда във фоайето на община Благоевград.

Вълшебството на коледния дух започва от 10.00 часа, като са поканени всички малки жители и гости на община Благоевград. Заедно с аниматори те ще създават картички, гирлянди, украси, и всичко ще носи светлината на Рождество Христово. Разбира се, организаторите от община Благоевград и Фондация „Easyart” с председател Станка Желева са осигурили много изненади за децата.

Въпреки че навън все още няма сняг, аниматорите ще покажат как може да оживее един снежен човек. Как ще се случи магията, малчуганите ще могат да видят в Детския коледен панаир. Той е продължение на провелия се през месец май Детски панаир. Тогава децата на Пиринско останаха във възторг от възможността да посетят различни ателиета- „Декупаж”, „Животни от картон”, „Бижута”, „Пясъчни рисунки” и много други. През май, участниците в панаира си пожелаха той отново да гостува в Благоевград и общинското ръководство се отзова на желанието на най- малките жители на града.

Всички изработи коледни мотиви в Детския коледен панаир ще бъдат изложени в Коледния базар на община Благоевград, който отваря врати на 20 декември от 12.00 часа. Събраните средства ще бъдат преведени по сметката на Михаил Николов за неговото лечение и възстановяване.

Коледните инициативи на общината тази година преминават под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо. Коледа е!”