Деца от социален дом в екоакция в Гоце Делчев
Деца от социален дом в екоакция в Гоце Делчев / netinfo
Група деца на възраст от 9 до 15 години проведоха екоакция за почистване на една от поляните на Хамам баир – близо до Дома на културата в град Гоце Делчев.

Повечето от тях са възпитаници на Дома за деца лишени от родителска грижа “Иван Кюлев” в града.

От доста време обществени възпитатели от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни работят с децата за превенция на агресията и предотвратяване на проблемното поведение.

Участниците в инициативата са деца, които имат по-слаба мотивация за учене, трудно се справят с учението, допуснали са бягства от училище, от къщи, имали са агресивни прояви.

„Поляната беше силно замърсена от всякакви боклуци, но най-вече пластмасови бутилки и найлонови торбички. Децата работиха рамо до рамо с обществените си възпитатели, което е един от силните възпитателни подходи. Всички те имаха предпазни ръкавици и найлонови чували, в които събраха отпадъците разделно – пластмаса, стъкло, хартия. Почистването беше трудно, тъй като замърсяването е от дълго време. Бяха събрани над 9 чувала с боклук”, заяви секретарят на комисията Ани Вълева.