Цветанов: Златко Георгиев е задържан за  убийството на Сукалински
Цветанов: Златко Георгиев е задържан за убийството на Сукалински / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Цветанов: Златко Георгиев замесен в убийството на Сукалински
51979
Цветанов: Златко Георгиев замесен в убийството на Сукалински
  • Цветанов: Златко Георгиев замесен в убийството на Сукалински

Криминално проявеният Златко Георгиев е замесен в жестокото убийство на председателя на фен клуб "Пирин" Димитър Сукалински, по прякор Банскалията. Това разкри в Благоевград вътрешният министър Цветан Цветанов.

По-рано днес полицейските служители в областния град обискираха дома на Златко Георгиев в квартал "Струмско". По-късно той е задържан.

„Колегите работят много сериозно за задържане на убийците", каза вътрешният министър и отказа да разкрие повече конкретни дейности в оперативно-следствените действия. „Не бих могъл в момента да говоря за версии за убийството. Това, което колегите правят, е да се извършат съответните процесуално-следствени действия, да се проверят всички алибита, да се види дали има доказателства, че са съпричастни към извършеното убийство. Когато имаме нещо, което би могло да бъде съобщено в публичното пространство, ще го направим веднага", добави още министър Цветанов.

Под наблюдение са лица с криминално минало.

Златко Георгиев е от старите познайници на благоевградските криминалисти. Преди повече от две години той бе прострелян с няколко куршума пред къщата си в "Струмско", но лекари спасиха живота му.

Георгиев е бивш бодигард на Венцислав Сотиров - Мишката. Той е известен на полицията като извършител на кражби, грабежи и изнудвания. Осъждан е, но до този момент са му налагани административни наказания. Златко Георгиев бе сред участниците  в престъпна група, отвлякла и рекетирала преди три години автотърговеца Владимир Иванов-Типото, заради дълг от 112 000 евро към Венцислав Сотиров-Мишката.

През 2010 година матистратите в Благоевград оневиниха Златко Георгиев по дело за притежание и съхранение на наркотични вещества, въпреки че прокуратурата поиска съдът да накаже Георгиев с  три години затвор и 5000 лева глоба.