БСП изключва Димитров, той ги изпревари
БСП изключва Димитров, той ги изпревари / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Общинската организация на БСП в Благоевград излезе с решение за изключване на бившия областен управител Владимир Димитров от редиците на партията.

Предложението, направено с голямо закъснение от общинското ръководство, е прието на пленум.

Основната причина е явната принадлежност на Владимир Димитров в Националния съвет на АБВ - партията на експрезидента Георги Първанов, обясниха от пресцентъра на БСП.

"Това са някакви предизборни маньоври, водени от депутата Емил Костадинов и областния председател Гошев. Аз от една година не плащам членски внос в партийната каса, те едва сега ли се сетиха. С този ход Костадинов прави подкваса за водач на листата, като цели раздори между общинското и областното ръководство на партията и да отстрани от първите места значими за БСП активисти. В понеделник депозирам официално заявление за напускане на БСП-Благоевград, не желая да поставям в неудобно положение хората от  първичната партийна организация, които на събрание трябва да гласуват предложението за изключването ми", коментира за Дарик Владимир Димитров.

Уставно Димитров трябва да бъде отлъчен най-напред с решение на съпартийците му в квартал "Запад", където членува, а след това на пленум да бъде заличен от списъчния състав на БСП в Благоевград.

Владимир Димитров е бивш председател на БСП в Благоевградско и експолицейски шеф. Той бе и кандидатура на червените за народен представител, но не успя да влезе в парламента.