Братовчедка на президента подпомогната от депутат
Братовчедка на президента подпомогната от депутат / Пресцентър

Президентът Росен Плевнелиев остави на произвола на съдбата първата си братовчедка, която живее в Сандански.

Депутатът от "Атака" Илиан Тодоров помогна финансово на семейството на Румяна Плевнелиева, като подсигури отоплението през зимата.

"Фамилията на поредната българка, която получи помощ от инициативата "Православна солидарност" на партията на националистите е добре известна в България. Нейн роднина е бивш министър на регионалното развитие и благоустройство. Към момента той заема най-високият пост в държавата, има тлъсти банкови сметки и имоти за милиони евро", информира депутатът Илиан Тодоров.

"Румяна Плевнелиева е член на "Атака". Проблемите за семейството започват с идването на ГЕРБ начело на държавата. Братовчедката на президента Плевнелиев е безработна. Семейството й е принудено да се препитава с около 200 лева на месец. Тази сума е крайно недостатъчна за нормален живот на едно българско домакинство. Плевнелиева не търси милостиня от братовчед. За партията ни българският народ е ценен и е приела мисията да му помага когато и с каквото може. Патриотите не са популсти и не делят народа на леви и десни, нито пък гледат родословното дърво на хората, за да подадат ръка на нуждаещ се българин", посочи народният избраник Тодоров.