Близо 50% повече разкрити престъпления в Благоевградско
Близо 50% повече разкрити престъпления в Благоевградско / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

През миналата година има 44% по-голяма разкриваемост на престъпленията в Благоевградска област спрямо предходната, отчете зам.-главният секретар на МВР и бивш директор на областната структура Георги Костов.

В този период престъпленията са намалели с близо 13пункта.

"Резултатите от работата на служителите на МВР будят адмирации към ръководството и състава на Областната дирекция, още повече, че те са регистрирани при по-голям кадрови дефицит. Знаете, че голяма част от състава на полицията участваше във специализираната операция по охрана на държавната граница с Турция", каза Костов.

Той подчерта, че е налице и високо ниво на взаимодействие с останалите правораздавателни органи. "Считам, че работещите в дирекцията са лоялни, компетентни и подготвени и няма причина възходящите резултати да не продължат и през настоящата година", каза още зам.-главният секретар.

Постигнатото от полицията в Благоевград бе оценено като положителна и от Свлетлозар Лазаров, главен секретар на МВР. Той подчерта и факта, че бившият директор Георги Костов в момента е зам.-главен секретар на вътрешното министерство. "Това е още една атестация за работата на колегите", каза Лазаров.

Той сподели очакванията си да се акцентира повече на противодействието на престъпленията във финансово-кредитната система, в частност контрабандните стоки и по-тясно сътрудничество с местната власт, както и структурите на НАП и Агенция "Митници".