Благоевградското село Дъбрава с първи по рода си „The Brava” фест
Благоевградското село Дъбрава с първи по рода си „The Brava” фест / Община Благоевград - пресцентър

На 29 август в село Дъбрава, което се намира само на 4 км. от Благоевград, ще се проведе първият по рода си фестивал "The Brava" фест, който ще събере на едно място почитателите на рок музиката, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Официалното откриване на музикалното събитие ще бъде в 19.00 часа до кметството. Инициативата се осъществява от кмета на селото Росен Георгиев с подкрепата на Община Благоевград.

След като само преди дни стана ясно, че след повече от 20 години в Благоевград ще бъде възроден един от най-големите фестивали „Франкофолии”, фестивалите в общината излизат пределите на града. В Дъбрава най-големите рок хитове, авторски парчета и музика от световните класации ще свирят BLACK ROSE, ROCKA ROLLA, FUTURE BOOGIE, LEEPRA DELUXE, и познати диджеи.

Сцената пред кметството в селото вече се строи. Монтирано е осветлението, предвидени са и места за палатки. Визията и името на фестивала са дело на дизайнера Пламен Ковачев, а участниците в първия по рода си фестивал извън Благоевград, са повлияни от желанието на публиката.