Благоевградският театър пуска семейни билети
Благоевградският театър пуска семейни билети / netinfo

Първото представление, което Драматичен театър «Н.Вапцаров» - Благоевград ще представи пред публиката през настоящия творчески сезон,  е за най-малките зрители – това е музикалната приказа «Лудориите на котарака с чизми» от Нина Стойчева – Данчева по Шарл Перо.

С представлението на 24 септември от 17,30 часа ще се постави началото и на поредицата « С мама и татко на театър». В тази поредица от представления за деца благоевградският театър ще се опита да привлече и родителите, като пуска за тях преференциални цени на билети, по точно мама и татко ще влизат с един билет. Идеята е посещението на театрално представление да се превърне в съвместно семейно развлечение и да бъде сплотяващ момент в живота на семействата, когато родители и деца се забавляват заедно, коментира говорителят на културната институция Силвия Домозетска. Екипът на Драматичен театър – Благоевград се надява, че ако семейното посещение на театър се превърне в празник и традиция за най-малките, то това ще възпита у тях и трайно положително отношение към театралното изкуство.

Познатата приказка за котарака с чизми е шедьовър в световната приказна съкровищница, на сцената в постановката на режисьора Стефан Поляков „оживяват” хитрият котарак, в чиято роля се превъплътява младата  актриса Ива Динчева, принцесата - с образа на Албена Чобанова и други познати герои, чиито роли изпълняват обичаните благоевградски актьори Андраш Кончалиев, Николай Кимчев, Жанет Керанова, Илия Павлевчев, Маруся Берова, Божана Косева и Владимир Арнаудов. Много настроение създават музиката на Димитър Вълчев, танците и фектовката -  с хореографията на режисьора Стефан Поляков. Музикалната приказка за изобретателността на  смелия котарак и за увенчалите се с успех  негови усилия да ожени господаря си - момъка Блез, за красивата и богата, но капризна и своенравна принцеса, ще бъде истинско забавление и за малки и големи. И ако поредицата е „С мама и татко на театър”, то това не означава, че са пренебрегнати и бабите и дядовците. Те също влизат с един билет.

Първото представление е на 24 септември 2010 г. от 17,30 часа в големия салон на театъра.