Благоевградчани фалшифицират документи за паркиране в Синя зона, общински служители ги разобличават
Благоевградчани фалшифицират документи за паркиране в Синя зона, общински служители ги разобличават / netinfo

Служители на фирма “Паркинги и гаражи” заловиха двама нарушители, подправили пропуски и талони за престой в “Синя зона” Благоевград. Едно от нарушенията е извършено от Мария Митова, която е фалшифицирала издаден от общината пропуск и го е ползвала за втората си кола.

Митова притежава оригинален документ за паркиране в синята зона за колата си м. “Сеат”, с регистрационен номер Е 09 92 BP. Подправеният пропуск пък ползвала за другия си автомобил м. “Рено”, с номер 09 92 BB. Вторият нарушител е 23-годишният Иван Димитров, който е ползвал едни и същи талони за паркиране на датите 16 и 17 април 2009 г. Установено е, че талоните са фалшифицирани с така наречените сръбски химикали, които могат да бъдат изтрити след нанасяне.

Община Благоевград е предприела необходимите мерки срещу нарушителите. След разпореждане на кмета Костадин Паскалев инкасаторите на фирма “Паркинги и гаражи” са задължени да записват номерата на всички автомобили и номера на съответния пропуск веднъж в седмицата, за зоната в която отговарят. На нарушителите ще бъде направена и пълна проверка за задълженията им по местни данъци и такси в община Благоевград.