Атанас Георгиев напусна СДС, пази с тъга партийната книжка
Атанас Георгиев напусна СДС, пази с тъга партийната книжка / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Атанас Георгиев
59561
Атанас Георгиев
  • Атанас Георгиев

Председателят на СДС в Благоевградско Атанас Георгиев вече не е в редиците на партията, съучредена от него на 17 декември 1989 година.

Георгиев, заедно с общинските лидери в Банско, Разлог, Сандански и Петрич, вече са в сдружението с идеална цел "Единство". Той призова Емил Кабаиванов да напусне поне кметския кабинет в Карлово, където е с гласовете на омразната за него Синя коалиция.

"Не мога да приема спокойно, че националното ръководство на СДС и председателят Емил Кабаиванов, се отричат от всичките успехи, които нашето правителство постигна в периода 1997-2001 година. Не приемам, че на 6 ноември НС на СДС отхвърли възможността за създаване на НС "Единство" - вътре в партията, отстрани от редиците си сините младежи и Националния съюз на жените", заяви на пресконференция сам в синята централа в Благоевград Атанас Георгиев.

"На 19 ноември Емил Кабаиванов наруши решението на НС на СДС и почти прегърнати по "сестрински" с Бойко Борисов и ЕНП, прие да измие срама от лицето на ГЕРБ по случая Марковска. това, което се случи с номинирането на Петър Стоянов за КС, бе коварен и хитър ход на Борисов за окончателно разбиване на Синята коалиция и унищожаване на връзката между народните представители от СДС и националното ръководство на партията. Срамно е някой да твърди, че сме сестрински партии, след като за последните години нашите членове и симпатизанти на много места в страната ни бяха уволнявани от ГЕРБ", коментира благоевградският бивш председател на СДС.

"След като на два пъти апаратчиците на Кабаиванов отказаха провеждането на отчетно-изборно събрание на СДС в Благоевград, с мотив, че не са изпълнени някои измислени от тях процедури, съм длъжен да заявя, че те не искаха да бъда преизбран за председател, защото съм неудобен и не се вписвам в тяхната схема за унищожаване на СДС, ДСБ и Синята коалиция и по този начин ГЕРБ да остане единствената дясна партия у нас", мотивира се Георгиев.

"Напускам СДС, ставам безпартиен член на НС "Единство". Оставам с истинските демократи, с които бяхме заедно през последните 23 години. Оставам верен на Синята идея и на Синьото лъвче, а не този измислен озъбен лъв на апаратчиците от "Раковска" 134, ще бъда верен на демокрацията, която ще нося до последния си дъх", категоричен е Атанас Георгиев.

Още от Атанас Георгиев чуйте в звуковия файл