Атака: В Гоце Делчев ще е най-голямата джамия на Балканите
Атака: В Гоце Делчев ще е най-голямата джамия на Балканите / Дарик - Благоевград, архив

Партийната структура на Атака в Благоевградско се обяви срещу предстоящото изграждане на нова джамия в Гоце Делчев, която се очертава да бъде най-голямата на Балканския полуостров.

"България е на първо място в Европа по брой на мюсюлмански храмове в целия ЕС. Това е факт неуспорим, отдавна доказан от партията ни, наскоро потвърден и от Евростат. По брой джамии, страната ни доближава държави като Саудитска Арабия", коментира за Дарик лидерът на Атака в Благоевград Илиан Тодоров.

"Ние предложихме мораториум върху строежа на джамии в България. Нашето предложение не бе подкрепено нито от БСП, нито от ГЕРБ, нито от която и да било политическа партия в държавата ни. Ние сме единствените, които не искаме повече джамии в България, за разлика от всички останали партии, които си играят с политическата обстановка в различните общини и предприемат единствено и само популистки действия в тази насока", заяви Тодоров.

"Ислямизирането на България еволюира в застрашителни размери. Амбициите на мюфтийството са безкрайни, граничещи с брутална и безочлива наглост. Всекидневно се сблъскваме с глада на ислямистите за завладяване на нови територии. Положението в Гоце Делчев не е по-различно от това в много точки на Благоевградска област и в други райони на страната. Якоруда, Белица, Сатовча, а и много други селища са подложени на същата нестихваща инвазия, съпътствана от всекидневно натякващи и промиващи ни турски сериали, стотици незаконни турски радио станции. Да си припомним думите на премиера Ердоган - "Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите каски, вярващите са нашите войници", подчерта лидерът на благоевградските атакисти Илиан Тодоров.

В края на миналата година в Общинския съвет в Гоце Делчев бе внесено искане за провеждане на референдум - "за" или "против" нова джамия в в града. Зад това искане застанаха местните съветници от ГЕРБ, водени от депутата Георги Андонов.

Тази седмица стана ясно, че ресорната комисия в Общината е отхвърлила предложението за народно допитване. Предстои обсъждане на казуса по време на заседание на Общинския съвет.