/ Община Габрово
С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива два временни офиса в област Благоевград, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение. Това съобщиха от Агенцията.

72 000 вече са новите безработни за месец

Единият офис ще бъде в град Благоевград на ул. „Стефан Стамболов” №11, зала в Клуб на пенсионера (на гърба на сградата на Община Благоевград). А другият в град Сандански на улица „Свобода” №14, зала на Община Сандански.

Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч.


От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че за периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Сачева: Мярката 60/40 защитава и работодателя, и работника (ВИДЕО)

От Агенцията напомнят също, че вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.