750 000 лв. от бюджет 2009 отиват за стадион Христо Ботев, 150 000 лв.  - за спортните клубове
750 000 лв. от бюджет 2009 отиват за стадион Христо Ботев, 150 000 лв. - за спортните клубове / netinfo

750 000 лв. са заложени в проектобюджета на община Благоевград през 2009 г. за цялостна реконструкция на стадион "Христо Ботев", съобщи кметът Костадин Паскалев. Със средствата ще бъде подменено игралното поле, ще бъдат изградени нова дренажна система и автоматизирана поливна инсталация, допълни градоначалникът. 

Ако сумата бъде утвърдена от местния парламент, благоевградският стадион ще се сдобие с ново информационно табло, както и с подменени седалки, каза още кметът.

Не смятам, че общината трябва да влиза като собственик или в съдружие с фирми по отношение на футболни и други спортни клубове, категоричен е Костадин Паскалев.

По думите му община Благоевград трябва да запази своята самостоятелност, както и собственост върху спортните бази, инвестирайки в тях. Надявам се това да бъде оценено от собствениците и акционерите в различните спортни клубове в общината, заяви Паскалев.

В момента кандидатстваме с проект пред Държавната агенция за младежта и спорта за предоставяне на средства за ремонт на спортния интернат в града, което ще подобри значително условията за спорт на клубовете, ползващи тази база, каза още кметът.

За дейност на спортните клубове в общината в бюджета за тази година са заложени 150 000 лв. Средствата ще разпределя комисия с представители на ДАМС, общината и спортните клубове.