/ iStock/Getty Images
Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет (ВСС) избра нов административен ръководител - председател на Районен съд-Мадан.

Кадровиците изслушаха и избраха Димитър Иванов Стратиев. Стратиев досега е заемал длъжността заместник на административния ръководител и заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Смолян.

"Винаги съм имал желание да работя като съдия. Постигнатите от мен резултати като председател на Мадан и придобития от мен опит, подкрепата от колегите, желанието да утвърждавам постигнатото, ме мотивира отново да кандидатствам за административен ръководител на Мадан”, посочи той.

Той коментира, че утвърденият щат на съда в Мадан включва 15 души. Според него през 2020-2022 година се запазва броя на образуваните дела. “От общо 542 броя дела в тримесечен срок са решени 86% от тях”, каза той.

Стратиев посочи и кой е най-големият проблем в съда в Мадан. “Основният проблем е свързан със заемането на съдийските щатове в съда”, смята той. По думите му друг голям проблем е и изборът на нови съдебни заседатели.

Той поясни, че проблем е и въпросът, свързан с вещите лица и навременното извършване на експертизите. Той каза, че е заемал позицията на административен ръководител на съда в Мадан преди време и увери, че ще работи за утвърждаване на постигнатото от съда, но и освен това ще работи за развитието и подобряването на работата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС