Шофьор на трактор е хванат с положителна проба за алкохол, съобщиха от полицията в Пазарджик.

По време на рутинна проверка на улица в село Попинци автопатрул спрял трактор, управляван от неправоспособен 45-годишен мъж от същото село. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел „скромните“ 2.40 промила концентрация на алкохол, посочват от ОД на МВР-Пазарджик.

Заловиха шофьор на трактор без книжка и с близо 3 промила алкохол

По сходен начин са засечени още 58-годишен водач на микробус от септемврийското село Симеоновец и 41-годишен велинградчанин с лека кола. Те били зад волана на возилата си съответно с 2.18 и 1.98 промила.

В понеделник следобед на улица в лесичовското село Церово автопатрул се опитали да проверят шофьор на "Мерцедес", като подали светлинен и звуков сигнал на водача на спре.

Той обаче не се подчинил и продължил да се движи, като направил опит да избегне проверката. След няколко минути спрял автомобила, излязъл от него и побягнал. Не след дълго бил задържан от преследващите го служители на реда. Оказало се, че това е 27-годишен жител на село Церово. Той отказал да бъде тестван за употреба на наркотици и алкохол.

Крупен зърнопроизводител загина при катастрофа с трактор

И четиримата шофьори са задържани за срок от 24 часа в арестите на полицейските управления в областта. Спрямо тях са образувани бързи производства.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня