8-годишно момиченце почина в Пазарджишко, ударено от кола на МВР на пешеходна пътека.

"Около 11:40 часа на главната улица в село Братаница, служител на МВР, със служебен автомобил, е блъснал детето",  съобщи говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Дете пострада при верижна катастрофа в Пловдив

"На мястото са били изпратени полицейски екипи и линейка на "Спешна помощ". Малко по-късно детето е починало", каза Стоянов.

Водачът е на мястото на инцидента, извършва се разследване. "Образувано е следствено дело". Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пазарджиик Албена Кузманова.

Тя уточни, че делото е за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. Служителят на МВР, който е блъснал детето е от отдел БОП- Пазарджик и е задържан за 24 часа. Взета му е кръвна проба. Прокурор Кузманова не съобщи неговото име.

Мъж загина при тежка катастрофа в Бургаско, има пострадали

Тя посочи още, че продължават процесуално-следствените действия, разпитват се свидетели и ще се назначи автотехническа експертиза.

По думите на Албена Кузманова повече подробности около разследването може да се предоставят на по-късен етап от наблюдаващия прокурор по делото Ангел Панков.
БТА