Тодор Попов
Тодор Попов / Снимка: Община Пазарджик
Тамплиерите от Командерия "Св. Св. Константин и Елена" са връчили на кмета на Пазарджик Тодор Попов грамота за грижа към хората в нужда. Това съобщават от пресцентъра на Общината.

"Приятно съм изненадан от този жест, не очаквах такава оценка. Един кмет си върши работата, за която е избран, затова съм радостен, че всички наши усилия Пазарджик да се развива успешно и заедно да преминаваме през различни предизвикателства, са оценени и то от такива организации, които имат отношение към местната си общност, и които се обединяват около изключително полезни каузи". С тези думи Тодор Попов е благодарил на Емил Неделчев - канцлер на Командерия "Св.св. Константин и Елена" - град Пазарджик при връчването на грамота за доблестно изпълнение на гражданския дълг, грижа към хората в нужда, нестихваща вяра в добрия изход и проявена смелост в борбата за овладяване на пандемията от COVID-19.

Кметът на Пазарджик отличи младежи за почистването на зелени пространства

"Ние наистина положихме усилия в тези дни на предизвикателства, на първо място, да съхраним живота и здравето на хората. Разбира се, големите герои са нашите медицински лица, а Общината има по-глобалната и координираща функция и има за цел да провежда такива политики, че хората да се чувстват по-сигурни и по-спокойни. Кметът на Общината трябва да е отговорен в такава ситуация и да не позволява паниката да предизвиква погрешни решения, които да пречат за развитието на града ни. Затова е труден балансът в това да не бъде прекъсвана работата на хората, да не се затварят бизнеси и в същото време хората да не се подлагат на излишен риск", каза още Тодор Попов.

Кметът благодарил на екипа си и на всички служители в общината за работата им в периода на пандемия.

Членовете на Ордена на тамплиерите са поискали съдействие от Община Пазарджик за организиране на детски маратон през лятото.