Жена на 70 години е загинала тази сутрин при пътен инцидент в района на карнобатското гробище, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Друга пенсионерка на 84 години е откарана в УМБАЛ – Бургас с тежки травми. Двете са били на тротоара, когато върху тях връхлетял лек автомобил. По данни на полицията зад волана му бил 18-годишният Алекс Димов.

Младежът, който има жена и малко дете, е с едномесечен шофьорски стаж. Той управлявал Мерцедеса по ул. „Петър Берон“, но заради високата скорост загубил управление над него и го качил на тротоара, блъскайки жените. Задържан е на място от служителите на Районно управление – Карнобат и тестван за употреба на алкохол, като дрегера е отчел отрицателен резултат. Предстои тестването му за употреба на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство.

Димов живее в ромската махала на Карнобат. Негови близки категорично отхвърлиха твърденията, че е шофирал с превишена скорост. Според тях, в автомобила му имало техническа неизправност. Живеещи около мястото на инцидента пък разкриха, че там редовно се организирали автомобилни гонки. По неофициална информация се издирва втори автомобил.