Около половин година ще е необходима за ремонт
Пожар унищожи покрива на училището в кубратското село Беловец. Вчера около 9.30 часа е бил забелязан дим от покрива на сградата. За две минути са били евакуирани 60 ученици и още 15 души учители и персонал. Няма пострадали. Екипи от две пожарни служби загасиха огъня, но училището остана без покрив.

Правена е пожаро-техническа експертиза. Установено е, че всичко е наред, днес предстои повторен оглед. По първоначални данни огънят е тръгнал от комина. Директорът на училището Галина Ганева каза в ефира на „Здравей, България”, че 75 души са били евакуирани за 2 минути. Сградата е поддържана, преди инцидента е подменен коминът, котелът на парното.

Пожар избухна в училище в кубратско село, евакуираха децата и учителите

Днес е обявен неучебен ден, засега е решено, че децата ще учат в училище „Христо Смирненски” в Кубрат. Осигурени са 2 автобуса за превозването на децата.

Кметът на Беловец Ерсин Ахмед заяви, че сградата е застрахована, направен е оглед от компанията, която е заснела щетите. По думите му около половин година ще е необходима за възстановяването на щетите.