Volvo Trucks пуска нова интерактивна игра за смартфони и таблети
Volvo Trucks пуска нова интерактивна игра за смартфони и таблети / снимка: Агенция Speed-Press

По случай 25-ия рожден ден на флагмена на Volvo - FH 16, шведският производител на камиони пуска интерактивна игра за потребителите на смартфони и таблети. Volvo Trucks e единственият производител на камиони в света, който стартира подобен тип виртуално забавление. Целта на едноименната игра Volvo FH16 е състезателят да отстранява с пръсти директно върху екрана препятствия пред движещ се камион със 750 к.с. на осем маршрута с различна трудност. Бързината и точността са ключови за събирането на необходимия брой точки за преминаване в следващите нива.

С новата игра Volvo Trucks запазва успешната си политика да дава възможност на всички да се докоснат до технологиите и възможностите на камионите. През 2009 г. по случай пускането на пазара на Volvo FH16 със 700 к.с., компанията разработва специална дигитална игра на интернет страницата http://strongesttruck.com/. До момента феновете са „карали" виртуално камиона над 15 милиона пъти.

Потребителите на смартфони и таблети могат да изтеглят безплатно новата игра Volvo FH16 от Apple App Store и Android Market в зависимост от устройствата, които ползват. Играта е съвместима с iPhone 4/4S или iPad 2, телефони Android 2.3 или таблети с резолюция на екрана 480x800 или по-висока.
Агенция Speed-Press