Променят телефонните кодове на 24 села в Бургаско
Променят телефонните кодове на 24 села в Бургаско / netinfo

От 1 ноември ще бъдат променени кодовете за междуселищно избиране на двайсет и четири населени места в област Бургас, съобщиха от Българската телекомуникационна компания. Автоматично съобщение ще известява за новия код всеки, който избере някое от 24-те населени места. Освен това кодът ще бъде добавен към номера на абоната в базата данни на Справки 144.

От началото на следващия месец новият код на Ахтопол, Варвара, Велика, Изгрев, Лозенец, Резово, Синеморец, Фазаново и Царево става 0590. За Бродилово той е 0 59068. Старият код 0554, с който до 1 ноември се избират Баня, Емона, Козница, Кошарица, Обзор, Паницово, Приселци, Раковсково и Тънково, след тази дата ще бъде сменен с код 0556. Преди търсения телефонен номер от Гюловица и Оризаре вече ще се избира код 055638. За да се свържат със селата Българи, Кондолово и Кости, абонатите трябва да изберат код 059069.

Промените в начина на избиране на посочените населени места няма да се отразят върху цената на телефонните разговори, добавят от компанията.