Google Maps с нова услуга - виртуална разходка в ресторанти и магазини
Google Maps с нова услуга - виртуална разходка в ресторанти и магазини / БГНЕС, архив

Google Maps, картографската услуга на интернет гиганта, вече ще позволява на потребителите си да влизат виртуално в ресторанти, магазини и други малки заведения чрез опцията си Street View.

Вместо да виждат само една статична снимка на фасадата на дадено заведение, както беше досега със Street View, интернет потребителите вече ще могат да "влизат" в магазина и да си създадат представа какво предлага търговецът благодарение на гледка под ъгъл "360 градуса", съобщи говорителката на Google Деана Ик, цитирана от БГНЕС.

"Благодарение на тази "потапяща" снимка потенциалните ни клиенти могат лесно да си представят вътрешността на магазините и след това да решат дали искат да влязат лично", заяви Гади Ройз, представител на Google Maps.

Публикуването на снимките онлайн става въз основа на участието на търговците и ресторантьорите. Търговци от Япония, Австралия, Нова Зеландия и САЩ вече проявиха интерес и приеха фотографи на Street View да направят снимки в магазините им, след което да ги качат в интернет.