Google, Coca-Cola и Amazon заедно в дигиталния свят на WebIT в София
Google, Coca-Cola и Amazon заедно в дигиталния свят на WebIT в София / снимка: www.sxc.hu

На 7 и 8 октомври 2009 г. в София ще се проведе първото по рода си събитие в областта на дигиталния маркетинг и интернет бизнеса за Югоизточна Европа: WebIT - eMarketing & Digital Business Expo.

Основният му фокус ще бъде дигиталната революция и промените на бизнеса в новите условия на технологично развитие. Домакин на събитието е Националният дворец на културата (НДК), организаторът е е-Академи. Изложението ще посетят специалисти в сферата на дигиталните технологии от над десет държави от Югоизточна Европа и цял свят. Присъствието на квалифицирани и известни лектори от цял свят, както и подкрепата на редица български и международни институции, ще придадат на събитието изключително високо професионално ниво.  

Събитието ще се проведе в две части - конференция и изложение. Конферентната част на WebIT ще запознае желаещите с водещи експерти от цял свят, които ще говорят по най-горещите теми на съвременните интегрирани маркетинг комуникации и дигиталната социална среда. Програмата на събитието обхваща панели, сесии и case studies на теми, свързани със онлайн медии, дигитален маркетинг, управление на съдържанието, свързаност и хостинг, електронна търговия, социални медии и web 2.0 и др. Това са част от темите, които ще бъдат дискутирани по време на конференцията на международно и национално ниво.

Лекторите, които ще говорят по поставените проблеми и предизвикателства, са български и световни водещи лидери в областта на дигиталните технологии. Основната им цел далеч не е комерсиална, така че по време на конференцията няма да има sales презентации, а информация и know-how, които могат да се прилагат непосредствено в работния процес. Повечето от поканените гост-лектори са представители на най-големите компании в дигиталния свят сред които: Google, Coca-Cola, eBay, Yandex, Amazon, Guardian, Ciao, BBC, Bytemobile и много други.

Изложбената част на WebIT предоставя уникална възможност за всяка фирма експерт в областта на дигиталните технологии. WebIT е единственото изложение за е-Маркетинг в Югоизточна Европа, което го прави привлекателен център за хиляди клиенти и хора, вземащи решения в компаниите си, които имат нужда да научат повече за индустрията и да се срещнат с потенциални доставчици на решения. Събитието ще събере най-добрите компании на дигиталния пазар от региона като изложители. Организаторите предвиждат отстъпки за всеки, направил предварително своята резервация за изложбена площ.

"Интересът към първото издание на WebIT е голям, въпреки икономическия климат", сподели Пламен Русев - основател и управляващ директор на design.bg Studios България, председател на е-Академи и управляващ директор на WebIT. Той добави: "Във време на оптимизация на маркетинговите бюджети, рекламодателите логично започват да търсят доказаната ефективност на дигиталния маркетинг от наложилите се през годините интерактивни агенции и специалисти, които със сигурност ще бъдат представени като изложители". Русев добавя, че "участието във WebIT на едни от най-титулуваните специалисти от дигиталните икони на съвремието ни като Google, Amazon, Guardian и др. ще допринесе за създаването на едно ново отношение към интернет и мобилния маркетинг и реклама; ще създаде очаквания за по-голяма ефективност в сферата на дигиталните корпоративни комуникации както за България, така и за целия Югоизточен регион."