Facebook разработва технология за четене на мисли?
Facebook разработва технология за четене на мисли? / Guliver/Getty Images

Социалната мрежа Facebook разработва технология, която да може да чете човешки мисли. Това съобщава онлайн изданието „Бизнес инсайдър". Според медията това ще става в специално създадения за това департамент на компанията, наречен Building 8.

Марк Зукърбърг откри най-голямата и модерна лаборатория на Facebook

Като причина за своите заключения „Бизнес инсайдър" посочва публикувана наскоро обява за работа в социалната мрежа, която набира експерти, които разбират връзките между мозъка и компютъра, притежават магистърска степен в областта на невробиологията и могат да работят върху проекти в областта на „неинвазивните технологии за невровизуалицзация".

Изданието припомня и изказване на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърк от 2015 година, в което той предвижда, че „един ден ще можем да предаваме един на друг мисли с помощта на технологиите".

Приложение във Facebook използва изкуствен интелект (ВИДЕО)

През август 2016 година корпорацията Facebook откри производствена лаборатория с името „Зона 404", която се занимава с производството на прототипи и технологични нововъведения.

Представител на компанията съобщи пред ТАСС по-рано, че лабораторията се очаква скоро да започне да произвежда технологии, включително и за Building 8.

Източник: БГНЕС