bTV прекратява излъчването на bTV Action по blizoo
bTV прекратява излъчването на bTV Action по blizoo / снимка: sxc.hu

Заради неизпълнение на договора от страна на Blizoo, bTV спира достъпа на оператора до сигнала към bTV Action от 24 април.

„За да можем да продължим да ви радваме с нови български продукции, с най-атрактивните спортни програми и с най-доброто от световното кино, е необходимо да имаме коректни и изрядни договорни взаимоотношения с всички кабелни оператори”, обясниха от телевизията.

От Blizoo отговориха, че имат подписано споразумение за разпространение на програмите на bTV до края на 2013 г. „Вlizoo стриктно изпълнява договорните отношения към bTV и не е в нарушение на нито една точка от споразумението между двете страни”, съобщават от компанията.

„Желанието на bTV да прекрати излъчването на bTV Action точно преди финалите на Шампионската лига е в остро нарушение на търговския закон, за което Вlizoo ще потърси правата си по съдебен ред. По силата на текущото споразумение с bTV, ние не можем да спрем канала и ще направим всичко възможно нашите клиенти да продължат да гледат bTV Action. Очакваме bTV също да преосмислят позицията си и да се съобразят със законовите разпоредби в България”, посочват още от кабелния опратор.

Преди седмица пък беше преустановено излъчването на HD каналите на bTV в мрежата на Blizoo. „Със съжаление ви съобщаваме, че след дълги преговори не е постигнато съгласие с Blizoo за предаване на HD каналите на bTV. Кабелният оператор отказва да сключи договор, което налага достъпът му към сигнала на bTV HD, bTV Action HD и RING.BG HD да бъде преустановен - от 19 април след 20.30 часа”, посочиха от телевизията.

„За съжаление, не успяхме да постигнем споразумение относно HD каналите на bTV и на този етап сме принудени да преустановим излъчването им поради непосилно високите цени на bTV (около пет пъти по-високи от цените на сходни канали, коментираха спора Вlizoo.