80% от младите ползват смартфоните си в тоалетната
80% от младите ползват смартфоните си в тоалетната / ThinkStock/Getty Images

Младите все по-рядко се разделят със смартфоните си, но това не е нещо, което ги прави щастливи, пише CBS News.

Резултатите от проучване на тенденциите в областта на мобилните технологии на Bank of America показват, че девет от всеки десет души на възраст между 18 и 24 години проверяват телефоните си най-малко веднъж на всеки час, ако не и "постоянно".

Тази възрастова група повече от всяка друга е склонна да спи с телефон в и до леглото. Както става ясно от и анкета, направена по поръчка на организаторите на интернет наградите Webby Awards, приблизително 80 процента от хората между 18 и 34 години признават, че използват телефоните си в тоалетната.

Въпреки че голяма част от тези млади хора не могат да се возят в автобус, да присъстват на черковна служба или да посетят тоалетната, без да използват телефоните си, повече от половината от участвалите в допитването на Webby смятат, че биха били по-щастливи, ако отделят по-малко време на устройствата си.

90 процента от младите хора, участвали в анкетата на Webby, казват, че през следващото десетилетие интернет ще осигури работни места, за които те няма да имат подходящите умения, допълва Фокус. 83 на сто се тревожат, че ако не са в крак с най-модерните технологии, по-трудно ще си намерят работа, а 77 на сто смятат, че след десет години взаимоотношенията между хората ще бъдат по-малко истински заради дигиталните комуникации.