Затвориха десетки училища в Мичиган заради „края на света
Затвориха десетки училища в Мичиган заради „края на света / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В десетки училища в американския щат Мичиган коледната ваканция започна по-рано поради страх от настъпването на "края на света", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на американски медии. В четвъртък поради тази причини на училище не отидоха хиляди деца.

По думите на местните власти, "разпространяваните слухове за края на света разсейват учениците и дезорганизират учебния процес". Именно поради това било взето решение учебните заведения да затворят врати не на 24 декември, а няколко дни по-рано.

Опасенията във връзка с надвисналия апокалипсис не бяха единствената причина за отмяна на занятията в американските училища, отбелязва агенцията, цитирана от БТА. По думите на техните ръководства, решението за удължаване на ваканцията било свързано също с трагедията в град Нютаун, щата Кънектикът, където миналата седмица 20-годишният Адам Линза разстреля 26 души, сред които 20 деца.

След клането в Кънектикът в много американски училища започнаха да постъпват съобщения от хора, твърдящи, че са забелязали въоръжени лица около училищата. "Тази трагедия завинаги ни промени. Смятаме, че отмяната на занятията в момента е правилното решение", се посочвало в съвместно изявление на няколко училища в Мичиган.