/ БТА
В голяма част от южните райони на САЩ продължава да има лед, киша и сняг, а в Тексас хиляди хора, включително и в столицата на щата Остин, нямат ток, предаде Асошиейтед прес.

В Тексас отново бяха отменени стотици полети, макар и не толкова много, колкото през предходните дни. Задава се обаче нова вълна от студено време в САЩ, като се очаква арктически студен фронт да се придвижи от Канада към и до утре да навлезе в североизточната част на САЩ. По данни на Националната метеорологична служба фронтът ще донесе сняг и вятър с температури под минус 45 градуса по Целзий в северната част на региона Нова Англия.

Според уебсайта "ПауърAутидж", който проследява данните за комуналните услуги, повече от 400 000 души в Тексас все още нямат ток.

Училищата в Далас и Остин, както и много други в Оклахома, Арканзас, Мемфис и Тенеси бяха затворени днес, тъй като продължава да вали сняг, дъжд и слана.

Екипите на летищата се бореха с леда, за да поддържат пистите отворени. До тази сутрин авиокомпаниите отмениха общо над 500 полета на международното летище Далас/Форт Уърт, което е повече от една четвърт от всички полети, планирани за деня.

В сравнение с вчера, днес са били отменени 1300 полета по-малко, но днес са отменени 1000 полета повече, отколкото във вторник, съобщава сайтът "ФлайтАуеър".
Анелия Пенкова/БТА