Задържаха похитителите на бебе на българка в Рим
Задържаха похитителите на бебе на българка в Рим / netinfo

Карабинерите в Рим арестуваха похитителите на 10-месечно бебе, които са изнудвали 21-годишната му майка българка да проституира, съобщават вестниците „Месаджеро" и "Гадзета дел суд".

Задържаните са отнели момченцето, което е едва на десет месеца и още е кърмаче, и го използвали като инструмент за изнудване, за да я принудят да проституира. Жертвата е българка на 21 години, една от десетките нейни сънароднички, които организацията е държала под контрол.

Полицаите арестуваха македонец на 41 години и 45-годишна италианка, а още двама души са обвинени в съучастие в заробване и облагодетелстване от проституция.

Шеф на организацията е македонецът, който е осъждан. Той вземал между 50 и 100 евро от десетки проститутки - всичките българки. Младите жени са били принуждавани да проституират и са били подложени на непрекъснати заплахи и побой от македонеца, когото описали пред полицаите като особено жесток и избухлив.

В тази група от проститутки е била и 21-годишната българка, която мъжът изнудвал заедно с италианската си съучастничка. Обвинени, но без задържане в ареста, са също мъжът, който съжителства с италианката, както и нейният син. И двамата са осъждани, а синът в момента се намирал под домашен арест за други престъпления. Двамата са знаели за изнудването на младата българска проститутка и се третират като съучастници в престъплението. Арестуваният македонец и италианката са в двата римски затвора - "Реджина Чели" и "Ребибия" - в очакване компетентният магистрат да се произнесе, потвърждавайки задържането им под стража, се уточнява в съобщението.