кралица Елизабет кралско семейство
кралица Елизабет кралско семейство / Guliver/Getty Images
Кралица Елизабет II се появи за кратко на балкона на Бъкингамския дворец, за да поздрави събралото се отпред множество. Това стана в последния ден от тържествата по случай навършването на 70 години от възкачването ѝ на престола.
 

кралица Елизабет кралско семейство
Guliver/Getty Images

Облечена в зелено, 96-годишната кралица, която отсъства от повечето прояви за платинения юбилей, излезе на балкона, придружена от сина си Чарлз, внука си Уилям, от техните съпруги и деца. След това прозвуча британският химн "Бог да пази кралицата".
 

кралица Елизабет кралско семейство
Guliver/Getty Images


Наследниците на британската корона изпекоха кексчета за поданиците на кралицата (СНИМКИ)

Кралицата помаха на хилядите хора, събрали се пред двореца в края на парада, кулминация на четирите дни тържества, след което се прибра бавно вътре. В парада взеха участие над 100 национални знаменитости като певеца Ед Шийран и бившия футболист Гари Линекер, съобщи Ройтерс. Кейт Мос също бе забелязана да празнува платинения юбилей по улиците на Лондон.

Кейт Мос
БТА

Появата на Елизабет II e изненадваща, тъй като ограничи изявите си през последните месеци заради проблеми с ходенето. Тя се появи само два пъти по време на 4-дневната празнична програма, като от Бъкингамският дворец още първия ден предупредиха, че нейно величество се е преуморила и ще наблюдава тържествата по телевизията от дома си.

Платиненият юбилей на Елизабет II: Кралските наследници откраднаха вниманието на всички
 

кралица Елизабет кралско семейство
Guliver/Getty Images


Елизабет Втора се възкачва на престола през 1952 г., когато е на 25-годишна възраст. Тя е най-дълго царувалият британски монарх. 
БТА