Въпреки пластична операция на лицето наркобос е бил разпознат и арестуван
Въпреки пластична операция на лицето наркобос е бил разпознат и арестуван / netinfo

Известният колумбийски наркобарон Хуан Карлос Рамирес Абадия, който бе арестуван в Бразилия тази седмица, е претърпял пластична операция за основна промяна на лицето, но въпреки това е бил идентифициран от бразилската полиция и от федерални агенти от САЩ чрез технология за разпознаване на гласа, предаде Асошиейтед прес.

Бразилската полиция, разследваща схема за пране на пари, ръководена от наркобарона, се затруднявала да направи положителна идентификация на Абадия, който се укривал в Бразилия. Полицаите успели да запишат телефонен разговор на Абадия и предали записа на американската Агенция за борба с наркотиците, твърди адвокатът на колумбиеца.

В САЩ записът бил сравнен с други записи на гласа на Абадия, имало съвпадение и това позволило на бразилската полиция да идентифицира и арестува най-издирвания от САЩ колумбийски наркобарон.

Абадия бе задържан във вторник в луксозен дом в покрайнините на Сан Паулу, където били открити близо 1 милион щатски долара в брой. Друг милион в брой бе намерен заровен в градината на друга къща близо до града в четвъртък.