/ iStock/Getty Images
Словенските специални части нахлуха снощи в къща в град Птуй, Североизточна Словения, и арестуваха 56-годишен мъж, който стреля по полицията от балкон си, съобщи вестник "Дело".

Както каза началникът на криминална полиция в полицейското управление в Марибор Станко Видович след ареста, 56-годишният мъж е стрелял няколко пъти и е улучил преминаващо превозно средство, в което са били двама души, но те не са ранени, а са  причинени само материални щети, съобщават словенските медии. 

Мъжът е оказал съпротива при ареста от членовете на специалните полицейски части и по време на задържането е получил леки наранявания.

"Все още разследваме мотивите. Ще има разследване на мястото на престъплението и ще бъде извършено претърсване на къщата", каза Видович.

Косовската полиция продължава престрелката с най-малко 30 души в Северно Косово (СНИМКИ/ВИДЕО)

Шефът на полицията допълни, че арестуваният е бил съден миналата година за  заплаха, както и че има разрешително за притежание на оръжие.

Във вторник той стреля няколко пъти от балкона на къщата по полицията. Полицейските преговарящи го помолили да напусне къщата без оръжие и с вдигнати ръце, но той не се подчинил. Възможната причина за драмата и последвалата стрелба са семейни разногласия, раздяла с партньор и подялба на имущество.  От полицията съобщиха, че при стрелбата няма пострадали.
Светла Митева/БТА