/ БГНЕС
Щурците и други животни станаха по-шумни, когато в зоопарка в Нашвил стана тъмно, но когато настъпи пълното слънчево затъмнение, хората заглушиха животните с ръкопляскания, охкания и ахкания по време на рядкото природно явление, съобщава АП.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА СЛЪНЧЕВОТО ЗАТЪМНЕНИЕ, КОЕТО УКРАСИ НЕБЕТО НАД САЩ
 
Истинското "шоу" обаче настъпи, когато светлината се появи отново.

В САЩ наблюдаваха историческо пълно слънчево затъмнение (СНИМКИ/ВИДЕО)

Два млади жирафа - Мази, на 6 месеца, и Наша, на 3 месеца, започнаха да тичат в кръг пред изумените очи на посетителите. Малко по-нататък носорозите демонстрираха най-добрата си имитация на тичане, втурвайки се към своя кът в тъмното.
Посетители бяха силно изненадани да видят носорозите да тичат и споделиха, че тези животни са били най-объркани от слънчевото затъмнение.
 
 

‪Must watch: families and animals at the Nashville Zoo during the solar eclipse in #nashville WZTV FOX 17 News, Nashville

Публикувахте от Eric Alvarez в 21 август 2017 г.
Пътниците на круизния кораб "Оазисът на моретата" пък наблюдаваха явлението, докато уелската певица Бони Тейлър изпълняваше своя хит "Total Eclipse of the Heart", съобщава още Асошиейтед прес.

Жена се вряза с колата си в група хора в САЩ, наблюдаващи слънчевото затъмнение
 
Баладата й от 1983 г., посветена на "сърдечно затъмнение", се радва на особена популярност при подобни астрономически събития. Цифровата музикална стрийминг услуга "Спотифай" съобщи, че търсенето на песента се е увеличило с 2859 процента в САЩ и с 827 процента в целия свят през последните две седмици.
Бони Тейлър пя в компанията на групата DNCE, част от която е бившият изпълнител от "Джонас брадърс" Джо Джонас.
 
Круизният кораб "Оазисът на моретата" потегли в неделя за Карибите, за да съвпадне с времетраенето на слънчевото затъмнение - 2 минути и 40 секунди. Пълното слънчево можеше да се наблюдава само от тясна ивица в морето.
БТА