/ / iStock/Getty
Един конгресмен от Оклахома представи законопроект за ловния сезон за снежен човек (Йети). Републиканският представител Джъстин Хъмфри в щатския конгрес представи законопроект 1648 в сряда, призовавайки Комисията за дивата природа на Оклахома да установи „сезон на лов на снежен човек (Йети)“, информира Fox News.

„Комисията за опазване на дивата природа в Оклахома да обнародва „Правилата за ловния сезона за снежен човек (Йети или „Бигфуут“)“, се казва в законопроекта. „Комисията ще определи годишните начални и крайни дати за такъв сезон, както и ще установи необходимите ловни лицензи и такси за тях.“

"Да, това е истински законопроект", потвърди пред Fox News в четвъртък Мика Холмс, заместник-началник на отдела за информацията и просвета към Министерството за дивата природа в Оклахома.

Независимо дали закоът е реален или не, той може да не получи подкрепа от отдела. „Ние в нашия отдел вземаме решения, основаващи се на науката, и не признаваме Йети като див вид на Оклахома“, каза Холмс.

Но ако законопроектът все пак бъде одобрен, той ще влезе в сила на 1 ноември 2021 година. Законодателният орган на Оклахома ще заседава на 1 февруари.

Хъмфри представлява 19-ия конгресен район в югоизточната част на Оклахома, който е известен с това, че там често се говори за срещи с Йети. В съседния окръг Хонобия любителите на легенди дори провеждат официален празник и конференция, посветени на Йети. Вярно е, че през 2020 г. те бяха отменени поради коронавируса.

Помощникът на Хъмфри не коментира предложения законопроект.